Kaj je TAIA?

TAIA - prevajalski sistem

Matija Kovač

soustanovitelj podjetja

TAIA je sodobna aplikacija za prevajanje dokumentov.

Omogoča vam, da oddate datoteke za prevod, izberete osnovne značilnosti vašega projekta in potrdite naročilo po ponudbi. TAIA vaše naročilo avtomatično obdela in poskrbi, da ga prevzamejo najboljši prevajalci.
Medtem ko naša ekipa prevaja, lahko spremljate napredek projekta in ste ves čas obveščeni o tem, kdaj ga boste lahko prevzeli. Ko je prevod zaključen, so vaše datoteke v varni shrambi na naših strežnikih, kjer jih varno prevzamete.

TAIA je namenjena predvsem podjetjem, ki pogosto naročajo prevode dokumentov. Sodobna podjetja, ki potrebujejo hitreugodne in kakovostne prevode dokumentov, so naši glavni naročniki.

Sistem TAIA smo razvili na podlagi prevajalskega sistema, ki je bil razvit v sodelovanju s fundacijo Bruno Kessler, s podjetjem Translated, Univerzo v Mainu, Univerzo v Edinburgu, sofinanciran pa je bil tudi iz evropskih sredstev. TAIA zagotavlja kakovostno opravljeno storitev, najhitrejšo obdelavo vašega besedila ter varnost podatkov, saj je vse hranjeno na varnem strežniku.

TAIA je sodobna aplikacija v oblaku, ki omogoča hitrejše, ugodnejše in varnejše prevajanje dokumentov.

Preverite, kako lahko optimizirate prevajanje vaših dokumentov.

Prihranite čas, znižajte stroške, zagotovite si kakovostne prevode in varnost za vaše datoteke.

Spoznajte aplikacijo TAIA.

T

translation

A

artificial

I

intelligence

A

assistant

Avtomatizacija postopka

Obdelava projektov poteka avtomatizirano. Zaradi prihranka na ročnem vodenju projektov so vaši prevodi hitrejši in ugodnejši!

~

Varna obdelava datotek

Projekte vodimo s politiko zero-email. To pomeni, da so vaše datoteke hranjene v varnem okolju, vedno šifrirane in v celotnem postopku nikoli ne zapustijo naših varnih strežnikov.

Integriran prevajalski postopek

Prevajanje poteka v integriranem prevajalskem orodju, ki omogoča vzporedno delo več prevajlcev in lektorjev. Hkrati so prevodi podprti s tehnologijo nevronskih mrež, ki omogočajo neprimerljivo hitrost in kakovost prevoda.

Proces prevajanja dokumentov v tradicionalni prevajalski agenciji večinoma ročno vodijo vodje projektov. Naročnik agenciji posreduje povpraševanje po elektronski pošti, v agenciji vodja projektov ročno pregleda dokumente, naredi ponudbo in jo posreduje nazaj naročniku. Ko naročnik potrdi ponudbo, vodja projektov začne z iskanjem ustreznih prevajalcev pogosto tako, da naročnikove dokumente po elektronski pošti posreduje potencialnim prevajalcem. Ko prevajalec prevzame projekt, ga naloži v svoj prevajalski program ali pa ga celo prevaja brez prevajalskega orodja, v navadnem urejevalniku besedil. Dokumenti nato zopet po elektronski pošti romajo nazaj k agenciji, od tod naprej lektorju,  nato v kontrolo kakovosti in šele potem nazaj k naročniku.
V tradicionalnem postopku je tako vključunega veliko ročnega pošiljanja dokumentov, hkrati pa se vse datoteke prenaša preko elektronske pošte. Različni prevajalci uporabljajo tudi različne programe, pogosto pa tudi ne uporabljajo prevajalskega spomina.

TAIA vam omogoča avtomatično obdelavo projekta, analizo dokumentov in izdelavo ponudbe. Namesto v 36 urah, kot je povprečen odziven čas v tradicionalni prevajalski agenciji, pri Jezikovni Agenciji ponudbo tako prejmete v roku nekaj minut, saj je celoten postopek avtomatiziran, naši vodje projektov pa samo nadzirajo proces.

TAIA tudi poskrbi, da so vaše datoteke shranjene v varnem, šifriranem strežniškem okolju, hkrati pa je celoten postopek prevajanja, lektoriranja in kontrole kakovosti opravljen znotraj sistema. To pomeni, da vaše datoteke varnega okolja nikoli ne zapustijo.

Celoten prevajalski postopek je podprt z najsodobnejšo tehnologijo strojnega prevajanja z nevronskimi mrežami, hkrati pa so vse kolokacije shranjene v pametnem prevajalskem spominu. Na takšen način je kakovost prevodov in hitrost, s katero lahko prevajalci vaše datoteke prevedejo, neprimerljivo hitrejša.

Nasveti, kako ceneje do prevodov.

V knjižici so opisana navodila kako si lahko sami okvirno izračunate ceno prevajanja. Knjižica vsebuje kratka navodila, ki vam bodo razjasnila postopek določanja cen in vam omogočila, da že sami pred oddajo povpraševanja ocenite strošek prevajanja.