Tolmačenje

Marko Hozjan

soustanovitelj podjetja

Tolmačenje je proces posredovanja govorjenega ali znakovnega jezika med govorci različnih jezikov. Deli se na simultano oziroma istočasno tolmačenje ter konferenčno oziroma konsekutivno tolmačenje. Tolmač je oseba, ki pretvori misel ali izraz izhodiščnega jezika v izraz primerljivega pomena ciljnega jezika. Naši izkušeni tolmači se bodo tako potrudili prenesti vsak semantični element (ton in register), namen in vtis sporočila, ki ga govorec izhodiščnega jezika nameni poslušalcu ciljnega jezika.

Poleg ekipe sodnih tolmačev v Jezikovni Agenciji zaposlujemo tudi izurjene tolmače, ki tolmačijo na sestankih in konferencah. Cena je odvisna od jezikovne kombinacije, števila tolmačev, kraja izvedbe ter zahtevnosti tematike. Za vaše potrebe lahko v Jezikovni Agenciji organiziramo tolmačenje kjerkoli želite.

Prenesite si svojo frazovnico.

Frazovnica je knjižica z najpogostejšimi angleškimi izrazi, ki se uporabljajo pri pogovorih v različnih situacijah. Služila vam bo kot pomoč pri komuniciranju s strankami iz tujine.

Kako opravljamo tolmačenje?

Poglejte si, katerih pet korakov naša ekipa opravi za popolno tolmačenje.

U

1. korak: Oddaja povpraševanja

V prvi fazi nam posredujete povpraševanje za tolmačenje. Za sestavo ponudbe tolmačenja potrebujemo naslednje informacije: kje bo potekal vaš dogodek, katero vrsto tolmačenja potrebujete, v kateri jezikovni kombinaciji in koliko časa bo potekalo tolmačenje ter tematiko govorov, ki se bodo tolmačili.  Glede na vse zgoraj našteto vam sestavimo ponudbo, ki bo ustrezala vašim potrebam.

2. korak: Naročilo in izbira najprimernejše ekipe tolmačev

Ko prejmemo vaše naročilo, začnemo z izbiro najprimernejših tolmačev. Ti bodo izbrani glede na to, kdo bodo vaši slušatelji in kakšna bo tematika tolmačenja. Nato vam pošljemo končno ponudbo z vključenimi dodatnimi stroški, kot so prevoz in prenočitev tolmačev.

3. korak: Analiza tematike

Pred začetkom tolmačenja je zaželeno, da nam posredujete besedila in razpoložljivo dokumentacijo (časovnica, napisani govori ipd.) v zvezi z vašim dogodkom. Tako se naši tolmači lahko še bolje pripravijo na tolmačenje.

4. korak: Organiziranje tolmačenja

Na dan dogodka zagotovimo prisotnost tolmačev na vašem dogodku in skrbimo za nemoteno potekanje tolmačenja. Namesto vas prevzamemo celotno organizacijo, kar vključuje tudi prevoz tolmačev ali nastanitev v neposredni bližini vašega dogodka.

5. korak: Izvedba tolmačenja

Na samem dogodku poskrbimo za prisotnost tolmačev in izvedbo tolmačenja. Zagotavljamo vam, da bodo naši tolmači vedno dobro pripravljeni in bodo svoje delo opravili strokovno ter profesionalno.

Pošlji povpraševanje


Vaše ime in priimek *

Elektronski naslov *

Naziv podjetja *

Storitev *

Izvirni jezik *

Ciljni jezik *

Prevod potrebujem do

Dodaj datoteke*
*

Vaše sporočilo