O aplikaciji TAIA

TAIA o aplikaciji

Kako uporabljati TAIO?

TAIA je preprosta za uporabo.
Lahko jo uporabljate kadarkoli in kjer koli preko svojega računalnika.
Potrebujete le računalnik z internetno povezavo.

Registracija

V prvi fazi ustvarite svoj račun.
Izpolnite le osnovne podatke ter si nastavite uporabniško ime in geslo.
Lahko pa nam posredujte svoje podatke in vam uporabniški račun ustvarimo mi. Registrirate se na tej povezavi

.

Prijava

Prijava je enostavna. Vnesete le svoje uporabniško ime ter geslo in že ste prijavljeni v TAIA-o.
V primeru, da ste pozabili vaše geslo, ga lahko kadarkoli ponastavite s klikom na povezavo »pozabljeno geslo«. Nato boste na vaš e-mail naslov prejeli novo geslo, ki ga lahko kadarkoli spremenite na vaši nadzorni plošči.

Nadzorna plošča

Nadzorna plošča vam omogoča vpogled v vse aktualne projekte, opravljene prevode, lekture in grafična oblikovanja.
Vse dokumente lahko tudi filtrirate glede na željen parameter. Preko nadzorne plošče prav tako nalagate nove dokumente, ki jih potrebujete prevedene, lektorirane ali grafično oblikovane.

Uporaba

TAIA je prilagojena tako, da je za uporabo popolna enostavna.

Izbira storitve

V začetku na seznamu izberete katero storitev  želite. Izbirate lahko med prevajanjem, lektoriranjem in grafičnim urejanjem, aplikacija pa vam omogoča, da izberete tudi več storitev hkrati.

Prenašanje dokumentov

Nalaganje dokumentov za prevod je enostavno.
V začetnem meniju izberete nov projekt, potem pa v okencu “naloži dokument” kliknete “izberi dokument” in izberete dokument(e), ki jih je potrebno prevesti, lektorirati ali grafično oblikovati.
Nato počakajte, da se vsi dokumenti prenesejo.

Izbira jezika

V spustnem seznamu izberete jezikovno kombinacijo, v kateri želite, da se prevod opravi.
Izberite izvorni jezik (jezik v katerem je dokument), ter jezik(e), v katere želite, da se prevod opravi.

Izbira področja

Določite še strokovno področje besedila. Izbirate lahko med: medicino, strojništvom, marketingom, pravom, elektrotehniko, splošnimi besedili, leposlovjem, itd.
Glede na izbrano področje bo nato TAIA določila, kateri prevajalec je najbolj primeren in usposobljen za opravljanje prevoda.

Izbira želenega roka izvedbe

Na koledarčku označite datum, do katerega želite, da bo prevod opravljen.

Ponudba

Po izpolnitvi vseh parametrov kliknite “oddaj povpraševanje”.
TAIA bo samodejno opravila analizo dokumentov ter vam v najkrajšem možnem času napravil ponudbo. Ko bo ta pripravljena, se bo prikazala na vaši nadzorni plošči znotraj posameznega projekta. Ponudbo boste prejeli tudi na vaš e-mail naslov.

Potrditev projekta

V kolikor se s ponudbo strinjate, jo enostavno potrdite s klikom na gumb »potrdi ponudbo« znotraj projekta na vaši nadzorni plošči.
Po potrditvi, se vam bi izpisal točen datum oziroma rok, v katerem bo prevod opravljen.

Spremljanje projekta

TAIA vam omogoča, da kadarkoli lahko pogledate, v kateri fazi je vaš projekt. To lahko pregledate na vaši nadzorni plošči.

Prevod

Po opravljeni storitvi (prevod, lektura, grafično urejanje) bo končan izdelek objavljen znotraj projekta na vaši nadzorni plošči.
Prav tako boste o tem prejeli obvestilo na vaš e-mail naslov. Prevod bo stalno naložen na TAIA-i tako, da ga lahko kadarkoli ponovno naložite na vas računalnik.

Kako deluje TAIA?

TAIA deluje tako, da naročnik naloži dokument v TAIA-o, izbere področje, jezik in želen čas izvedbe prevoda. TAIA nato samodejno opravi analizo dokumenta in pripravi ponudbo. Analiza se opravi s pomočjo sistema, ki je bil razvit v sodelovanju s fundacijo Bruno Kessler, podjetjem Translated, Univerzo v Main in Univerzo v Edinburgu. Celoten projekt razvoja je bil delno sofinanciran s pomočjo evropskih sredstev.

Po prejetju ponudbe naročnik ponudbo bodisi sprejeme ali pa popravi določene parametre. Naročnik lahko ponudbo potrdi kadarkoli, pri čemer se spremeni izvedbeni rok. Po potrditvi ponudbe TAIA na podlagi vnesenih parametrov avtomatsko izbere najbolj ustrezne izvajalce. Tisti izvajalec, ki je najbolj usposobljen in prvi potrdi prejem naročila, začne s procesom prevajanja, lektoriranja ali grafilčnega oblikovanja.

Po opravljeni storitvi izdelek pregleda projektni vodja. Če je stranka naročila katero izmed dodatnih storitev, se dokument posreduje naprej lektorju ali oblikovalcu.

Končni izdelek se nato naloži v TAIA-o, kjer se naročniku prikaže v nadzorni plošči. Naročnik obvestilo o prejetem dokumentu prejme tudi na svoj elektronski naslov.
Dokumenti so stalno shranjeni znotraj TAIA-e tako, da jih lahko naročnik kadarkoli prenese na svoj sistem.

Komu je TAIA namenjena?

TAIA je namenjena vsem, ki imajo več naročil in si želijo varen in pregleden sistem za naročanje prevodov.

Ne morem se registrirati. Kaj naredim?

V kolikor se ne morete registrirati, preverite, če ste izpolnili vsa polja. Če registracija še vedno ne deluje, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Ne morem se prijaviti v TAIA-o. Kaj je lahko narobe?

Če se ne morete prijaviti v TAIA-o, vam svetujemo, da poskusite ponovno vpisati geslo, pri čemer bodite pozorni na velike črke. V primeru, da imate še vedno težave, poskusite ponastaviti vaše geslo s klikom na ponastavite geslo. Na vaš e-mail naslov boste prejeli novo geslo, ki ga nato lahko uporabite. V kolikor vam je vpis še vedno onemogočen, kontaktirajte našo strokovno pomoč.

Kako lahko naložim dokumente?

Prenos dokumentov za prevod je enostaven. V začetnem meniju izberite “nov projekt”. Nato v okencu »naloži dokument« kliknete “izberi dokument” in izberite dokument(e), ki jih je potrebno prevesti, lektorirati ali grafično oblikovati. Nato počakajte, da se vsi dokumenti prenesejo.

Katere vrste dokumentov podpira TAIA?

TAIA podpira več kot 30 vrst dokumentov.

Kje lahko vidim ponudbo?

Ponudba se vam prikaže s klikom na “projekt” na vaši nadzorni plošči. Ponudbo pa prav tako prejmete na vaš e-mail naslov.

Kje vidim prevod?

Prevod se vam prikaže s klikom na “projekt” na vaši nadzorni plošči. Prevod pa prav tako prejmete na vaš e-mail naslov.

Kako lahko spremljam potek prevoda?

Potek prevoda lahko spremljate znotraj projekta v vaši nadzorni plošči.

Ne morem naložiti dokumenta. Kaj naj naredim?

V kolikor ne morete naložiti dokumenta, ga pošljite na naš e-mail naslov info@jezikovna-agencija.si in ročno ga bomo naložili za vas.

Dokument je večjezičen, izberem pa lahko le en izvorni jezik. Kaj naj naredim?

Žal TAIA zaenkrat še ne omogoča prevajanja večjezičnih dokumentov. Lahko ustvarite več projektov za vsak posamezni jezik in tako prejmete ponudbo za vsak prevod posebej. Večjezični dokument lahko pošljete tudi na naš e-mail naslov info@jezikovna-agencija.si in ročno ga bomo naložili za vas.

Pomoč

Naša strokovna pomoč vam je na voljo vsak dan od 7. do 20. ure. Pokličite nas na tel. številko 070 795 790 ali nam pišite na info@jezikovna-agencija.si.