Riko

Riko - Stranka na področju prevajanja

O družbi Riko

Podjetje se je v času svojega delovanja razvilo v vertikalno integrirano skupino, ki ponuja tehnološke izdelke in storitve, namenjene različnim stopnjam proizvodnega procesa v različnih industrijah. Korenine Rika segajo v drugo polovico 19. stoletja, ko je bila v Ribnici, zibelki slovenskega podjetništva, postavljena delavnica športne in medicinske opreme z imenom JOR. Na temeljih te delavnice je nastalo podjetje Ribniška industrija kovinske opreme, krajše RIKO. Od takrat pa vse do leta 1990 so bili razviti proizvodni programi kmetijske mehanizacije, traktorskih priključkov, letalske in komunalne opreme, opreme odpadov ter visoko sofisticirane fleksibilne sisteme.

V devetdesetih letih se je podjetje Riko iz čiste proizvodnje preusmerilo v dejavnost inženiringa. S svojo ponudbo in z zastopanjem prestižnih evropskih proizvajalcev smo v podjetju Riko postali dolgoročni partner predvsem avtomobilskim proizvajalcem na trgih bivše Sovjetske zveze v modernizaciji njihovih tehnoloških procesov. S svojim znanjem smo razširili področja delovanja na mnoga tržišča, na katerih se pojavljajo potrebe po celovitih rešitvah za uvedbo modernih, učinkovitejših in okolju prijaznejših tehnologij.

V podjetju Riko razvijajo in nudijo celovite rešitve za uvedbo modernih, učinkovitih in okolju prijaznih tehnologij v najrazličnejših industrijah, še zlasti v avtomobilski, traktorski in letalski industriji ter na področju energetike, okoljevarstva, logistike in gradbeništva.
Z visoko-usposobljeno ekipo strokovnjakov, celostnim naborom storitev in zanesljivim konceptom upravljanja zagotavljajo kakovostne in ekonomsko upravičene rezultate projektov ter gradijo dolgoročno zaupanje njihovih naročnikov in partnerjev. Kot inženiring podjetje na zahtevnih mednarodnih trgih zagotavljajo tehnološki in trajnostni razvoj naročnikov in partnerjev.
Na Jezikovni Agenciji smo ponosni, da s podjetjem Riko, sodelujemo predvsem področju jezikovnih tečajev.